Onze Italiaanse avond was een succes!

Onze Italiaanse avond was een succes!

Deel dit artikel

Onze Italiaanse avond gemist? Lees hier het verslag!

Op donderdag 2 februari 2017 hebben we onze klanten en geïnteresseerden uitgenodigd op een avond die volledig in het  teken stond van de streek Piemonte. Deelnemers konden proeven van een typisch Piemontees degustatiemenu met aangepaste wijnen en ondertussen genieten van de presentatie van deze mooie bestemming in samenwerking met Transeurope. Kon je er niet bij zijn? Dan vatten we hier de hoogtepunten even voor je samen.

Italië ontdekken met al je zintuigen

Tijdens de Italiaanse avond konden we genieten van typische Italiaanse specialiteiten uit de streek. Deze werden klaargemaakt volgens het recept dat we hebben gekregen van het hotel in Piemote, om helemaal in de sfeer te komen. Ook de wijnen waren aangepast bij de maaltijd en zorgvuldig uitgekozen door een wijnhandelaar uit onze streek namelijk Wijnen Lecluse uit Geluveld. Op deze aangename manier konden we de bestemming zien en proeven in één avond !

Het menu van streekgerechten

Als voorgerecht aten we tajarin, dat is een soort dunne pasta vergelijkbaar met tagliatelli. Vervolgens rundsvlees gesmoord in Barbera wijn. De kok heeft ook echt Piemontees rundvlees klaargemaakt : er is bij ons in de streek iemand die Piemontees rundvlees kweekt.  Deze werd dan ook bereid met Barbera wijn van 2013, op de manier zoals het moest. Heerlijk! En als dessert een bonet, dat is een traditioneel dessert uit Piemonte, gemaakt met eieren, suiker, melk, cacao, rum en gedroogde bitterkoekjes.

Met de Vespa de streek verkennen

Piemonte is een ideale streek om met de Vespa te verkennen. Michelle Martens, Piemontespecialiste van onze partner Transeurope, kwam ons wat meer vertellen over een superleuke rondreis van zeven dagen en vijf nachten die je per Vespa die je kunt doen door Piemonte, langs de mooiste bezienswaardigheden. Deze reis is uiteraad bij ons te boeken, dus als je interesse hebt, vertellen we je er graag meer over.

Graag voor herhaling vatbaar!

Wij zijn in elk geval super tevreden over deze avond en ook de deelnemers kijken alvast uit naar een vervolg. We bedanken dan ook graag onze partners die dit voor ons hebben mogelijk gemaakt: Restaurant Eethuis De Heerlyckheid, Transeurope, Wijnen Lecluse, en uiteraard alle deelnemers.

PS: Meer foto's kun je bekijken op onze Facebook-pagina!

Graag tot een volgende editie!


Vriendelijke groet,

Michèle, Elke en Filip

 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair 4Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Oude Veurnestraat 75b
8900 Ieper