Ervaar hierbij deze mooie bestemming kortbij huis !

Ervaar hierbij deze mooie bestemming kortbij huis !

Deel dit artikel

ONZE TIPS VOOR ZUID-CORSICA

Als reisagent moeten we steeds op de hoogte blijven van onze bestemmingen.

Daarom hebben we een reis gemaakt naar Corsica, om jou als klant zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Hieronder lees je ons reisverslag.

Corsica is exotisch dichtbij gelegen op nog net geen 2 uur vliegen van hier en met een zalige gemiddelde temperatuur boven de 30° C in de zomer.  Op dit ‘Ile de Beauté’ hebben we genoten van prachtige stranden, schilderachtige vissersplaatsjes, ydillische baaitjes, adembenemende vergezichten, imposante rotsen en pittoreske dorpjes.  Het is oprecht een Franse pareltje aan de Middellandse Zee !   

De belangrijkste streekproducten zijn teelt van olijven, wijnbouw, kastanjes en citrusvruchten maar ook varkensvlees, melk, schapenkaas en nog vele andere producten.

Wat hebben we gezien en bezocht ?

Bij aankomst na het ophalen van onze huurwagen die noodzakelijk en onmisbaar is op dit eiland, hebben we eerst en vooral halt gehouden in het authentieke dorpje Sartène dat bekend staat als het meest Corsicaanse stadje van het eiland gelegen in het achterland, op een steile, terrasvormige helling.  We bezochten daar ook 2 hotels waarvan we vonden dat het Hôtel des Roches het meest charmante is en heel mooi gelegen en centraal in het dorp met prachtige zichten op het hinterland.  Sober maar zeer verzorgd met een zeer sympathiek onthaal !

Bonifacio

Onze tweede stop op het eiland was in het uiterst zuidelijke puntje gelegen namelijk de gefortificeerde stad Bonifacio. Deze stad is buitengewoon spectaulair gelegen bovenop 60 meter hoge kalkstenen kliffen die een natuurlijke vesting vormen zodat de stad uitkijkt over de zee. De kliffen bieden dan ook voor de boten in de jachthaven een beschutte ligging, beschermd tegen de wind. Bonifacio staat daarom bekend als één van de veiligste aanlegplaatsen in het Middellandse Zeegebied.

Hotel U Capu Biancu

Hier kunnen we u het volgend hotel warm aanbevelen namelijk het hotel ‘U Capu Biancu’ gelegen in een natuurreservaat op 9 kilometer van Bonifacio en uitkijkend over de zee aan de golf van Santa Manza met een privé zandstrand op 100m van het hotel. Hier kunnen we u het volgend hotel warm aanbevelen namelijk het hotel ‘U Capu Biancu’ gelegen in een natuurreservaat op 9 kilometer van Bonifacio en uitkijkend over de zee aan de golf van Santa Manza met een privé zandstrand op 100m van het hotel.

Porto-Vecchio

De rest van onze korte studietrip situeerde zich in en rond Porto-Vecchio, de nummer één toeristische bestemming op Corsica. Haar populariteit is te danken aan de aaneenschakeling van baaien waarvan witte zandstranden en een kristalheldere blauwe zee afgeschermd is door dennebomen. We hadden het geluk te kunnen verblijven in het exclusieve klassehotel Casadelmar. Dit hotel behoort tot het allerbeste wat de Middellandse Zee aan te bieden heeft. Dit elegante en hedendaagse, in designstijl gebouwde, juweeltje biedt alles : een schitterende ligging aan zee, een prachtige Spa, een toprestaurant en een uitstekende persoonlijke service.

Casadelmar la Plage

Ook het bijhorende hotel van dezelfde eigenaar gelegen aan de andere kant van de baai namelijk op het Presqu’île du Benedettu is een tof kleinschalig luxueus designhotel. Hier heb je sublieme uitzichten op de Golf van Porto-Vecchio.

Strand Santa Giulia

Het witte strand en de turkooise zee van Santa Giulia moeten niet onderdoen voor de Caraïben.   Zowel liefhebbers van watersporten als families met kinderen zijn hier aan het juiste adres.  De exotische baai wordt omringd door de typische maquis en naaldbomen die hier en daar voor een plekje in de schaduw zorgen.

Palomboggia is een van de mooiste plekjes op Corsica, een echt kunstwerk.  Een wit strand, roze rotsen, geurige naaldbomen en prachtig blauw water…  Wat wiil je nog meer ?  

Graag geven we verder nog tips voor een mooi verblijf in Corsica !

 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair 4Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Oude Veurnestraat 75b
8900 Ieper